otrix10@gmail.com
+359 66 882 882 / +359 888 98 80 89; +359 66 882 882

ZCC Cutting Tools - Стругарски

 

     Твърдосплавните инструменти за стругарски операции, произвеждани от компанията ZCC-CT   (Z Cemented Carbide Cutting Tools Co. Ltd.) отдавна се считат за еталон за качество по достъпни цени. Производствените мощности на ZCC-CT доставят на своите партньори от Европа, Азия и Америка изключително висококачествени твърдосплавни пластини, свредла, фрези, метчици и райбери, държачи (ножове СТП) и др.

     Съвременното производство, окомплектоване по последна дума на техниката, на заводите на ZCC-CT Co. Ltd, умножено на усърдието и трудолюбието, което е фирмен еталон, позволяват де се удовлетворят практически всички нужди на партньорите, относно твърдосплавните инструменти при стругарски операции.

                              С най-голямо търсене се ползват следните продукти на ZCC-CT:

      • твърдосплавни пластини за струговане(такива като-CNMG;DNMG;WNMG;VBMTи т.н)
      • твърдосплавни отрезни пластини(ZTFD;ZGTD и др.);
      • твърдосплавни канални пластини;
      • твърдосплавни резбонарезни пластини(RT11.01;RT16.01;RT22.01).

                                        ДЪРЖАЧИ


     
•държачи за външно струговане (ножове със сменяеми твърдосплавни пластини);
      • държачи за вътрешно струговане(борщанги);
      • държач(нож) отрезен и канален;
      • държач(нож) резбови.

               ZCC-CT е официално представена в България, от фирмата ОТРИКС ЕООД, Габрово.

                   ZCC-CT – предимства на инструментите при стругарски операции.

                     Много от производителите на металлообработващо оборудване и твърдосплавни инструменти за тях, се стремят да закрепят към себе си потребителите. Веднъж направеният избор за използване на твърдосплавни инструменти от даден производител, се стремят да направят струговите инструменти с уникална форма, която е несъвместима с тази на другите производители. Политиката на ZCC-CT, относно така поставеният въпрос, се отличава кардинално. Стругарските твърдосплавни пластини ZCC-CT, а също така и всички останали инструменти, се произвеждат по единните стандарти на ISO, така че да подхождат на максимално, голямо количество от оборудването, застъпено в машиностроенето. За българският пазар, с неговата специфичност на оборудването и инструментите за стругарските операции, твърдосплавните инструменти - ZCC-CT, са естествен и оптимален избор.

      Подбор на твърдосплавни инструменти произведени от ZCC-CT


                  Подбирайки твърдосплавни пластини ZCC-CT, следва да се вземе в предвид следното:   какви стомани и сплави ще се обработват с тях. Тъй като ZCC-CT, както и другите водещи, световни производители на твърдосплавни инструменти, използват свои оригинални марки сплави, следва да се базираме на буквеният код на материала на обработваната повърхност по ISO:


      • Група Р – стомани;
      • Група М – неръждаеми стомани
      • Група К – чугуни
      • Група N – цветни метали;
      • Група S – топлоустойчиви и легирани Ti стомани
      • Група Н – твърди материали.
              Всяка от тези групи се разбива на вътрешни подгрупи. Изхождайки от подгрупата, в която се класифицира даденият за обработка материал, се избира и материала на твърдосплавната пластина.                                                           Така например за финишна обработка на стомана от подгрупата - P05–P25, M05–M15, K05–K25 се избира и пластината на ZCC-CT, материалът който е - сплав YBC151 или YBC152. За средна и полу-груба обработка на стомана и неръждаеми стомани от подгрупите P05–P35, M05–M20 се използват пластини на ZCC-CTот марките YBC251 или YBC252.

                                                                              Ценова политика

                       Сменяема твърдосплавна пластина CNMG 120408-DM , за изготвянето на, която се използва сплав YBC152, позволява обработката на всички видове стомани и отливки, освен неръждаеми стомани с аустенитна структура(група Р). Стружкочупенето на пластината, позволява да се постигне високо качество на обработваемата повърхност за гореуказаните материали. Аналозите на въпросната твърдосплавна пластина - на европейските, японските или американските производители, позволяват да се достигне същото качество на обработваемата повърхност, но цената съответно е 1,5 – 2 пъти по-висока. По износоустойчивост, твърдосплавните пластини производство на ZCC, като минимум не отстъпват, а в много от случаите(доказани с тестове) и превъзхождат твърдосплавните пластини произвеждани от най-известните марки.

Какви твърдосплавни инструменти да се използват при така изложените факти е риторичен въпрос!